onsdag 28 september 2011

Guide Micheline


 Redan vid dörren ser man de delikata råvarorna som är närproducerade av lokala uppfödare De ligger elegant framdukade så att man redan vid dörren kan välja vilken detalj som skall tillagas på träkolsgrillen. Även här ser man restaurangens känsla för de lokala detaljerna. Träkolet med sin unika smak kommer från traktens producenter. Kyparen visar till bordet där man bekvämt kan luta sig tillbaka och välja från den rikliga menyn. Man har valt den nu så populära rustikt eleganta landsbygdsstilen på inredningen för att matcha de lokala råvarorna. Borden och stolarna kommer från traktens slottsmiljöer och har via antikvitetsbutiker nått hit och bildar perfekt harmoni. Även en liten detalj som tvättstället harmonierar. Man trivs från första stund. Efter en stund presenteras den snyggt upplagda rätten, Chévre au grill Mutomois, på antikt kinesiskt porslin. Det lokalt producerade brödet gjort på högproteinmjöl från trakten kommer samtidigt från bageriet bredvid. Maitre de hotel förklarar att ”skomakaren skall stanna vid sin läst”. De slaktar och grillar medan bagaren bakar. Köttet är perfekt grillat, rosa inuti och knaprigt utanpå. Inte en fettbit eller sena, mört så man kan dela bitarna med fingrarna. Som dagens bonus serveras Rénale chévre grille´. Några bitar grillad njure med omisskännlig smak. Drycken perfekt tempererad kommer en bouteille från den rikliga djupa källaren. Efter halva måltiden kommer kockarna på parad och vi kan inte annat än att ge dem stående applåd. Perfaitment! Vi kan bara gratulera till de synnerligen välförtjänta 3 stjärnorna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar